pátek 7. května 2021

film Let's make love 1960 - pocity

Člověk, který většinu života žil v domnění, že mu patří svět a dovolit si může vše díky svým prostředkům, propadne vášni k půvabné prosté dívce z divadla. Pro své lidi z vysoka je vážený, pohledný, spořádaný. Avšak nikdo s ním nerovná na rovinu. Jen přitakávají jeho prošlým vtipům. Říkají to, co chce slyšet a neříkají nic, co by jim mohlo uškodit.
    Když se na oko promění v nového člověka a přijde do odlišného prostředí plného divů a kreací, je ztracen. Propadne se do místa, kde jeho moc ochabne a nemá žádnou cenu. Není o nic víc lepší, než ostatní členové. Jeho peníze, kontakty a lži nepomáhají k získání srdce. Spíše každým využitím ho oddalují. Cesta zalíbení není tak snadná, jako předtím. Jelikož zde je brán jako nováček bez zkušeností, který teprve vyletěl z hnízda. Neberou ho vážně a vysmívají se jeho drzosti, která nezná meze. Je zvyklý, že dostane vše, jelikož všechno je dostupné a on může vlastnit vše. Zde zjistí, že to dá práci, úsilí a nekonečno neúspěchů, než se mu poddá protějšek. Ať už vědomě či v úprku vášně.
     Může být poddání se z pocitu lítosti? Nebo za slupkou snobismu našla něco opravdového, co v divadle se nachází za spadlou oponou?



Žádné komentáře:

Okomentovat

Neviditelná válka

Chtějí přetrhat duchovní napojení. Zamezit opravdu vzdělaným lidem mluvit. Odtrhnout život od reality. Znehodnotit naše soukromí a proměnit ...